неделя, 2 октомври 2011 г.

White rasberry and cashew nuts cake

                              Една напълно импровизирана торта, родена от това, че не обичам бял шоколад, а по някаква причина имах един вкъщи :D и реших, че единственият начин да не го изхвърля е да направя някакъв сладкиш с него :))))) добавих кофичка от любимите ми малини и се получи фантазия :))))))) 

     Използваните продукти:
    • 2 ч.ч. брашно
    • 2 1/2 ч.ч захар
    • 3 яйца
    • 1 бакпулвер
    • 2 ванилийки
    • 2 / 3 ч.ч. олио
    • 1 ч.ч. прясно мляко
    • 1 бял шоколад
    • 100 гр. кашу
    • 1 малка кофичка малини 

                               Разбийте добре яйцата със захарта, към тях прибавете постепенно олиото, прясното мляко и ванилийките. Към получената смес на малки порции започнете да изсипвате смесеното с бакпулвера брашно. Натрошете шоколада и кашуто на ситно и като бъркате съвсем внимателно ги смесете с тестото. В предварително подмазана с малко олио и поръсена с брашно форма с дупка, изсипете по-голямата част от тестото, поръсете с малините и внимателно ги покрийте с останалото тесто. Печете в предврително загрята фурна на около 160 градуса.

                               Сервирайте добре изстинал с чаша кафе :)))))


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар