петък, 22 юли 2011 г.

Something favorite with chicken and potatoes

              Супер класическа и проста рецепта, като единственото по-важно нещо тук е мариноването на бонфилетата, за да станат крехки и сочни :))) Аз лично не обичам пилешко месо, което при пригорвянето е станало сухо и не е овкусено добре - някак си ми е  . . . безвкусно :) , затова наблягам на мариноването му и гарнитурата /просто обожавам картовки под всякакъв вид и форма/. 

РЕЦЕПТАТА
  • 6 пилешки бонфилета
  • 2 с.л. маргарин 

За маринатата:
  • сок от 1/2  лимон
  • 2 с.л. светъл соев сос
  • 4 - 5 капки Tabasco сос /аз винаги използвам този, който е най-hot :)/
  • 2 - 3 щипки розмарин
  • 4 - 5 щипки риган
       Приготвяте маринатата, като смесвате всички съставки, овалвате бонфилетата в нея и ги оставяте в хладилника за 30 мин. Изпържвате ги в предварително загрятия добре маргарин и са готови за сервиране :) /използвам маргарин, защото с него филетата стават по-мекички и по-крехки/

За гарнитурата:  
  • 4 - 5  средни картофа
  • 3 - 4 кисели краставички
  • 1 глава лук

За дресинга: 
  • зехтин
  • лимонов оцет
  • морска сол 


             Добре измитите картофи поставяте в тенджера с вода, както са цели и с обелките. Сварявате ги, заливате ги със студена вода и ги обелвате докато са горещи /става по-лесно/. Нарязвате ги на парчета и към тях добавяте наситно накълцаните кисели краставички и главата лук. Заливате с дресинга и разбърквате добре.


            Сервирайте топлите бонфилета с изстудената картофена салата в комбинация, разбира се, с приятна компания :)))))))

    3 коментара:

    1. Аууу,страхотно!Да ми направяш и не мен,Тишенце!

      ОтговорИзтриване
    2. Разбира се, с най-голямо удоволствие :)

      ОтговорИзтриване
    3. Изглежда много вкусно!:-))) Поздравления!

      ОтговорИзтриване