четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Meatballs with parsley

                      Много обичам кюфтенца . . . ама такива хубави - леко алангле с повечко подправки и да са пържени :)))) определено ги предпочитам пред всички останали неща с кълцано месо :) и понеже ги обичам пържени /както казах/ използвам 100% телешка кайма, за да не са толкова мазни. В рецептата няма нищо особено, но все пак . . . 


    Необходимите продукти: 
    • 500 гр. телешка кайма /трябва да е прясна, ако ще ги оставяте алангле/
    • 1 глава лук
    • 1 яйце
    • 1 / 2 връзка магданоз
    • черен пипер на вкус 
    • брашно за овалване
    • мазнина за пържене 


                       Нарежете много на ситно лука и магданоза, добавете ги към каймата, разбъркайте добре, овкусете с черния пипер и "сплотете" всичко с яйцето :)))) Пържете в предварително загрята мазнина, като оформяте кюфтетата от каймата, леко ги сплесквате и овалвате в брашното. Оставете ги толкова алангле, колкото можете да ги ядете :)


                     Да ви е вкусно на всички :*

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар