За рибката:
За лимоновия сос:
- 1 лимон
- 200 гр. готварска сметана
- 50 гр. масло
- 1 с.л. брашно
- магданоз
- черен пипер
- морска сол
За гарнитурата /картофки, разбира се :)/:
- 3 по-големи картофа
- 1 глава лук
- копър
- зехтин
- лимонов оцет /много съм зарибена по него в последно време/
- морска сол

За приготвянето:
Поръсете сьомгата с морска сол и я оставете да престои малко, след което я запържете леко в мазнината, докато се образува златиста коричка.
В същата мазнина добавете маслото и готварската сметана. Загрейте при непрекъснато бъркане, до получаване на хомогенна смес. Добавете сока и настърганата на ситно ренде кора на лимона, магданоза, черния пипер и солта. Бъркайте непрекъснато, като за сгъстяване на соса добавете брашното.
Междувременно сварете, обелете и нарежете картофите. Разбъркайте с наситнения лук и залейте с дресинг от подправките.
Насладете се на приятна вечеря с дъх на море, чаша вино и добри приятели :))))))

Толкова красиво...
ОтговорИзтриванеОбожавам рибка :) много ти благодаря, Кате !
ОтговорИзтриване