сряда, 13 юли 2011 г.

A recipe from grandma :)))

      Още от малка много обичам "панираните чушки с червен сос" на баба. Разбира се, и много други вкусотийки, които и двете ми баби са правили и още правят, но тези дни от времето или от нещо друго ми се дояде нещо постничко и се присетих за забравените любими чушчици :))))) Обадих се баба за рецептата за "червения сос" и набързо си забърках вечеря.


РЕЦЕПТАТА:

За панираните чушки:


Тук няма нищо толкова за обясняване - печените чушки /за предпочитане червени, разбира се/ се овалват в брашно, се запържват в силно сгорещена мазнина и са готови :)))))))))






За червения сос:
Ето тука вече е истината :)

  • 1 по-голяма глава лук
  • 500 - 700 гр. настъргани домати
  • щипка сол 
  • щипка захар
  • няколко стръка магданоз
  • 4-5 скилидки чесън
  • 3 с.л. олио
  • къдрев магзаноз за украса
  • счукани орехи
      
      В малко олио запържваме лука с щипката сол, добавяме доматите и малко захар /може и повечко :)/. Изчакваме да заври и пускаме нарязаните на ситно скилидки чесън и магданоз. На слаб огън оставяме да покъкри, докато доматите останат на мазнина и готово :)))))


Украсяваме с къдревия магданоз и скчуканите орехи.


Bon apetti :P

Няма коментари:

Публикуване на коментар