РЕЦЕПТАТА:
Тук няма нищо толкова за обясняване - печените чушки /за предпочитане червени, разбира се/ се овалват в брашно, се запържват в силно сгорещена мазнина и са готови :)))))))))
За червения сос:
- 1 по-голяма глава лук
- 500 - 700 гр. настъргани домати
- щипка сол
- щипка захар
- няколко стръка магданоз
- 4-5 скилидки чесън
- 3 с.л. олио
- къдрев магзаноз за украса
- счукани орехи
В малко олио запържваме лука с щипката сол, добавяме доматите и малко захар /може и повечко :)/. Изчакваме да заври и пускаме нарязаните на ситно скилидки чесън и магданоз. На слаб огън оставяме да покъкри, докато доматите останат на мазнина и готово :)))))
Украсяваме с къдревия магданоз и скчуканите орехи.
Bon apetti :P
Няма коментари:
Публикуване на коментар