Необходимите продукти:
- 500 гр. телешко месо
- оцет
- 3-4 скилидки чесън
- сос "Worcestershire"
- черен пипер
- 1 чаша червено вино
- 1 глава лук
- 2 с.л. масло
Междувременно нарязваме на ситно главата лук, изсипваме я в тиган, заедно с чашата вино и оставяме на слаб огън да къкри. След като почти цялото вино изври добавяме 1 ч.л. масло и разбъркваме докато се разтопи.
Оставяме лука настрана и в тиган разтапяме останалото масло, запържваме телешкото в него, като накрая изливаме и останалата марината. Задушаваме месото за още около минута и го изваждаме. Останалия сос бъркаме още малко, докато се сгъсти на по-слаб огън.
При сервирането заливаме телешкото със соса от "Worcestershire" и чесън и "напълваме" парчетата месо с "пияния" лук :))))
Bon appetit на всички и не забравяйте, колко полезно е телешкото месо !
P.S. Да не забравите и чашата червено вино, която да довърши перфектно вашата вечеря :)))))
много добре ми звучи това телешко!!:)
ОтговорИзтриване