събота, 25 юни 2011 г.

Beef with ¨drunk¨ onion

     Ето една малко "french" рецептичка :))) телешко, лук и червено вино .......

Необходимите продукти:
  • 500 гр. телешко месо
  • оцет
  • 3-4 скилидки чесън
  • сос "Worcestershire"
  • черен пипер
  • 1 чаша червено вино
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. масло 
      Като начало накисваме телешкото за около час в оцета /за да стане крехко/. Парчетата месо разцепваме с нож наполовина, за да се образува нещо като "лодка", където да сложим "пияния" лук при сервирането. Приготвяме марината от пресования чесън, черния пипер и "Worcestershire"-а и оставяме телешкото в него за още поне 30мин.
      Междувременно нарязваме на ситно главата лук, изсипваме я в тиган, заедно с чашата вино и оставяме на слаб огън да къкри. След като почти цялото вино изври добавяме 1 ч.л. масло и разбъркваме докато се разтопи. 
      Оставяме лука настрана и в тиган разтапяме останалото  масло, запържваме телешкото в него, като накрая изливаме и останалата марината. Задушаваме месото за още около минута и го изваждаме. Останалия сос бъркаме още малко, докато се сгъсти на по-слаб огън.
      При сервирането заливаме телешкото със соса от "Worcestershire" и чесън и "напълваме" парчетата месо с "пияния" лук :))))

Bon appetit на всички и не забравяйте, колко полезно е телешкото месо !

P.S.  Да не забравите и чашата червено вино, която да довърши перфектно вашата вечеря :)))))

1 коментар: