вторник, 15 ноември 2011 г.

Quince cake with ginger

                       Ето още една импровизация на тема "кексове" съдържаща един плод, който изобщо, ама изобщо НЕ обичам - дюлята . . . но имам няколко бурканчета с домашно направено сладко от баба и трябваше да измисля нещо, в което да ги използвам и да се похваля, че съм яла от този така полезен плод, който близките ми знаят, че не мога дори да вкуся :S Комбинацията с малко лимонова кора и джинджифил ме накара да забравя за стипцавия вкус на дюлите.



    Необходимите продукти:
    • 4 яйца
    • 1 1/2 ч.ч. брашно
    • 1 бакпулвер
    • 1 ч.ч. захар
    • 1 ч.ч. сладко от дюли /използвайте пресни, ако имате смелостта :D/
    • кората на 1 лимон
    • 1 ч.л. канела
    • 3 ч.л. джиндифил на прах
    • 125 гр. масло
                  
                       Разбийте добре яйцата с маслото и захарта, добавете сладкото и подправките и накрая брашното смесено с бакпулвера. Изсипете тестото в предварително подмазана правоъгълна тавичка и печете в умерена фурна до получаване на златиста коричка :)))))


                       Толкова на кратко описана рецепта не бях писала, но няма какво толкова да ви разказа . . . важното са подправките, а не самото приготвяне :))))))


                       Слънчев и малко по-топъл ден ! ! !

    2 коментара: