Новото място, където може да прекарвам поне част от времето си :)))
вторник, 15 ноември 2011 г.
Quince cake with ginger
Ето още една импровизация на тема "кексове" съдържаща един плод, който изобщо, ама изобщо НЕ обичам - дюлята . . . но имам няколко бурканчета с домашно направено сладко от баба и трябваше да измисля нещо, в което да ги използвам и да се похваля, че съм яла от този така полезен плод, който близките ми знаят, че не мога дори да вкуся :S Комбинацията с малко лимонова кора и джинджифил ме накара да забравя за стипцавия вкус на дюлите.
Необходимите продукти:
4 яйца
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. сладко от дюли /използвайте пресни, ако имате смелостта :D/
кората на 1 лимон
1 ч.л. канела
3 ч.л. джиндифил на прах
125 гр. масло
Разбийте добре яйцата с маслото и захарта, добавете сладкото и подправките и накрая брашното смесено с бакпулвера. Изсипете тестото в предварително подмазана правоъгълна тавичка и печете в умерена фурна до получаване на златиста коричка :)))))
Толкова на кратко описана рецепта не бях писала, но няма какво толкова да ви разказа . . . важното са подправките, а не самото приготвяне :))))))
It looks very yummy. Thanks for sharing..
ОтговорИзтриване:)
ОтговорИзтриване