събота, 8 октомври 2011 г.

Mushroom soup

                 Много обичам супички, ама предпочитам бистри - незастроени и по-рядко крем-супи. Тази година бях набрала малко гъбки, ама прекалено малко за някакво основно ястие - само за аромат и ги изсуших, за да изчакат да ми дойде музата да ги използвам в нещо :) и им дойде времето . . . получи се много ароматна фъбена супа с картофки, такава като от детството ми :)))


Необходимите продукти:
  • 1 глава лук
  • 1 по-голям морков
  • 1 герданче сушени гвоздейки
  • 1 - 2 средно големи картофа
  • пресен магданоз
  • чубрица
  • Вегета
  • олио
  • лимонов оцет за сервиране
                   
                   Нарежете на ситно лука и моркова, заедно с Вегетата ги задушете в малко вода и олио /смесете ги в студено състояние, за да не пръска/. Прибавете нарязаните картофи и разбъркайте, оставете за 1 - 2 мин и залейте с 1,5 - 2л. вода /за предпочитане гореща, за да не спирате процеса на готвене/. Натрошете сухите гъби на парченца и ги добавете към врящата супа заедно с подпаравките. Оставете да къкри на слаб огън, докато картофите омекнат.


 

 

                       Сервирайте топла с лимонов оцет :)))) 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар