
- 1 глава лук
- 1 по-голям морков
- 1 герданче сушени гвоздейки
- 1 - 2 средно големи картофа
- пресен магданоз
- чубрица
- Вегета
- олио
- лимонов оцет за сервиране
Нарежете на ситно лука и моркова, заедно с Вегетата ги задушете в малко вода и олио /смесете ги в студено състояние, за да не пръска/. Прибавете нарязаните картофи и разбъркайте, оставете за 1 - 2 мин и залейте с 1,5 - 2л. вода /за предпочитане гореща, за да не спирате процеса на готвене/. Натрошете сухите гъби на парченца и ги добавете към врящата супа заедно с подпаравките. Оставете да къкри на слаб огън, докато картофите омекнат.

Сервирайте топла с лимонов оцет :))))
Няма коментари:
Публикуване на коментар