Необходимите продукти:
- 10 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. брашно
- 1 бакпулвер
- 2 с.л. сладко от ягоди
- 1 ч.л. екстрат от ром
- 600 мл. готварска сметана
- 1 / 3 ч.ч. пудра захар
- 100 мл. прясно мляко /можете да го заместите с ароматен алкохол - аз използвах ликьор от орехи/
- 2 праскови
- 100 гр. малини
Разбийте яйцата със захарта го получаване на гладка и равна смес. Постепенно започнете да добавяте брашното смесено с бакпулвера, накрая овкусете със сладкото от ягоди и есенцията от ром и тестото е готово. Печете в предварително загрята фурна на около 180 градуса /използвайте по-голяма и дълбока тава - тестото се надува доста и при мен "преля" от тавата :)/. След като се изпече, оставете да изстине и разрежете внимателно на 3 блата. Разбъркайте сметаната с пудрата захар, почистете и нарежете прасковите и можете да започнете сглобяването на тортата :) Блата внимателно залейте с 1 / 3 от млякото /или ликьора/, намажете със 1 / 4 от сметановата смес и наредете едната нарязана праскова и 1 / 3 от малинките, отгоре сложете следващия блат и повторете в същия ред. Поставете последния блат, напоете го с останалото мляко и намажете със сметаната от всички страни. Украсете с малинките и оставете тортата да престои 1 нощ в хладилника :))
Извинявам се на колегите ми, които не можаха да я опитат, но организацията по донасянето и малко се провали, за което аз не бях виновна :(
Усмивки на всички и сладки моменти :)))))))))
Няма коментари:
Публикуване на коментар