събота, 22 октомври 2011 г.

Marrows and eggplants

                       Ето и поредната рецепта за "на бързо", за да можем всички да се насладим на един пълноценен weekend и да намерим време за себе си :))))))


Необходимите продукти:
  • 2 тиквички
  • 1 патладжан
  • морска сол
  • магданоз
  • олио
                       Нарежете тиквичките и патладжана на шайби и ги подредете в тава, като ги редувате. Посолете и оставете малко да си пуснат водата. Излейте отделеното количество вода. Обилно поръсете с магданоз и залейте с олио. Печете във фурната на около 200 градуса.

За соса:
  • 400 - 500 гр. домати /пресни или от консерва/
  • 1 - 2 червени чушки
  • 1 глава лук
  • 4 - 5 скилидки чесън
  • копър
  • сол
  • 1 с.л. оцет
  • олио
                        Настържете доматите на ситно ренде и отделете люспите им. Добавете много наситно накълцаните чушки и глава лук и овкусете с подправките. Оставете да покъкри на бавен огън за кратко, колкото да се смесят всички аромати :)))


                        Поднесете топло и с усмивка :)))))))) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар