Marrows and eggplants
Ето и поредната рецепта за "на бързо", за да можем всички да се насладим на един пълноценен weekend и да намерим време за себе си :))))))
Необходимите продукти:
2 тиквички
- 1 патладжан
- морска сол
- магданоз
- олио
Нарежете тиквичките и патладжана на шайби и ги подредете в тава, като ги редувате. Посолете и оставете малко да си пуснат водата. Излейте отделеното количество вода. Обилно поръсете с магданоз и залейте с олио. Печете във фурната на около 200 градуса.
За соса:
- 400 - 500 гр. домати /пресни или от консерва/
- 1 - 2 червени чушки
- 1 глава лук
- 4 - 5 скилидки чесън
- копър
- сол
- 1 с.л. оцет
- олио
Настържете доматите на ситно ренде и отделете люспите им. Добавете много наситно накълцаните чушки и глава лук и овкусете с подправките. Оставете да покъкри на бавен огън за кратко, колкото да се смесят всички аромати :)))
Поднесете топло и с усмивка :))))))))
Няма коментари:
Публикуване на коментар