Необходимите продукти:
- 2 кг. не много узрели смокини
- 1 кг. захар
- няколко листенца мента
- 1 - 2 ч.л. лимонтузу
Вакуумиране:
Добавете лимонтузуто и върнете на котлона за още няколко минутки. Оставете конфитюра да изстине, разсипете го в бурканчета, стегнете капачките добре и подредете в голяма тенджера. Налейте вода, колкото да се покрият целите бурканчета и варете 15 минути. След като вакуумирането е готово, извадете бурканчетата и ги подредете върху вестник с капачките надолу. Оставете така докато изстинат напълно и непременно проверете капачките, дали всички са се вакуумирали. Ако случайно капачката на някое бурканче не е хлътнала надолу, най-добре го оставете в хладилника за по-скорошна консумация :)
И така . . . във всяка зимна сутрин можете да зарадвате близките си с палачинки с дъх на смокини, лято и Созопол . . . :)))))))
Няма коментари:
Публикуване на коментар