вторник, 23 август 2011 г.

Chicken with rosemary and wine sauce

             Завърнала се вече от морето и изяла тонове рибка и морски деликатеси, ми се прииска да направя едни пилешки пържолки. Малко за разнообразие :), но без да изневерявам на лимончето и виното /този път розе/. Получи се лека и приятна семейна вечетя :))) Въпреки, че рядко се прибирам вкъщи "при мама и татко", винаги обичам да им направя хубава вечеря, да подредя масата, да седнем и просто да си поговорим :)

Продуктите: 

  • 5 пилешки пържоли от бутче /може и по-малко, разбира се - просто семейството ми е голямо :)/
  • 1 лимон /изключително важен за мен :)/
  • розмарин
  • черен пипер
  • сол
  • масло
  • 1 к.ч. розе
  • кисели краставички за украса

Приготовлението - изключително просто:

       
        За 1 / 2 час оставете пилешкото да се маринова в лимона добре поръсено с розмарина, черния пипер и малко сол. В тиган разтопете 1 / 2 от маслото, наредете пържолките и изсипете при тях  непопилата марината. Оставете да се задушат малко и ги обърнете от другата страна. Когато са готови, ги извадете и добавете маслото и розето. Оставете да покъкри, докато се сгъсти малко. Украсете с киселите краставички.


            Сервирайте с многоооо любов и . . . . още нещо . . . . . . чаша от вече отвореното розе :)))))

2 коментара: