неделя, 31 юли 2011 г.

Red beet salad

         Разчиствайки хладилника вчера открих половинка глава червено цвекло скрито измежду всичките щуротии, които държа там :D :D :D и реших, че точно сега е моментът да я направя нещо. Вече бях сготвила и нямаше как да мисля за нещо съществено, затова се насочих към предястията :)))


Ето и какво измислих:

  • 1 / 2 глава червено цвекло
  • 1 глава чесън
  • 1 лимон
  • 1 кофичка майонеза 
  • сол




         Сварете предварително цвеклото и го настържете на ситно ренде. Изчистете скилидките чесън и ги пресовайте, изстискайте лимона и заедно със солта добавете всички подправки към настърганото червено цвекло. Разбъркайте добре и смесете с майонезата. Охладете добре и непосредствено преди да сервирате, препечете няколко филийки хляб.


Bon appétit ! ! ! 

2 коментара: