- 1 пакет точени кори
- около 700 гр. настъргана тиква /1 пълна голяма купа/ - аз използвах замръзена тиква, защото просто няма от къде да се намери прясна по това време
- 100 - 150 гр. галета
- канела /поне малко/
- около 300 гр. натрошени орехови ядки - може и повече, разбира се :))) /моите орехи бяха специално донесени от Ямбол с цел да правя тиквеници и баклави :)))/
- захар
- олио
- кората на 1 лимон
Изцедете добре тиквата и я смесете с галетата, докато стане напълно суха и добавете канелата. Между 2 листа от точените кори сложете по малко олио, колкото да се слепят; върху една от сухите страни на така събраните кори започнете да нареждате пълнежа. Не смесвайте продуктите, а ги сларайте отделно - първо 2 - 3 с.л. захар, после част от тиквата с галета и накрая ореховите ядки. Навийте на роло и поставете в подмазана тава. Преди да сложите да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна надупчете с вилица, намажете с олио и поръсете с настърганата лимонова кора. Печете до златисто и оставете да изстине преди да сервирате.
Нарежете на парчета и зарадвайте хората около вас :))))))


P.S. Всички много му се насладихме /надявам се/ на сладки разговори в късния следобед на прекрасната тераска в офис сградата ни :))))
Няма коментари:
Публикуване на коментар