събота, 27 август 2011 г.

"Risotto" with mushrooms and red wine

               
             Ето една рецепта търпеливо изчакала малко повечко от месец да бъде публикувана :) Получи се уникално ароматна и много вкусна и ви уверявам, че си заслужаваше чакането да ви я споделя :)))))
 

Необходими продукти: 
  • 1 к.ч. кафяв ориз /разбира се, ако не обичате използвайте бял, а и ако нямате достатъчно време и търпение също, защото кафевият се приготвя значително по - бавно/
  • 1 глава лук
  • 4 - 5 скилидки чесън
  • 1 малко бурканче мариновани гъби /аз използвах набрани от Средна гора гвоздейки и консервирани от баба ми - но ако не ги познавате добре просто купете каквито и да е ароматни гъби и не рискувайте ! ! !/
  • 3 - 4 к.ч. вода
  • 3 с.л. зеленчукова подправка тип Вегета или 1 кубче зеленчуков бульон
  • 1 / 2 к.ч. червено вино  
  • 3 с.л. зехтин
  • няколко стръкчета на ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне: 
      В зехтина запържете ситно нарязания лук, добавете гъбките и нарязаните скилидки чесън. В малка тенджерка смесете водата със зеленчуковата подправка и загрейте до получаването на  "бульон". При запържените зеленчуци добавете ориза и бъркайте, докато стане прозрачен. На малки порции започнете да добавяте бульона и бъркайте непрекъснато. Като оризът омекне, поръсете с магданоза и залейте с виното. Оставете още малко на котлона, за да попият всички съставки от виното /не го задържайте прекалено много, за да остане "сосче" :)/. Сервирайте го горещо - направо от котлона.


P.S. Пишейки рецептата, ми се прииска да си направя . . . а аз си угаждам много, така че едва ли ще устоя :D Ще го направя различно и пак ще ви го споделя :)


         

Няма коментари:

Публикуване на коментар