неделя, 23 октомври 2011 г.

Peach preserve

                       След 2 месеца туткане и канене най-после успях да публикувам сладката, които правих тази година :)))) Надявам се скоро да се наканя да направя едно сладко от моркови и един мармалад от лимони, но не мога да обещая дори на себе си, че ще успея :)

Необходимите продукти:
  • 5 кг. по-твърди праскови
  • 2,5 кг. захар
  • няколко листенца индрише
  • канела на вкус
  • 3 ч.л. лимонузу

                         Измийте добре прасковите, обелете ги, махнете костилките им, нарежете ги на малки парченца и ги посипете обилно със захарта. Оставете ги да престоят една нощ, за да отпуснат достатучно сок, в който да се варят. На другия ден оставете сладкото да ври, като добавите ситно накълцаното индрише и канелата. Разбърквайте периодично, докато сладкото стане лъскаво /варенето отнема няколко часа, така че се заредете с търпение :)/. Сладкото е готово, когато върху чиста чинийка капнете капка от течността и капката остане почти сферична /не се разлива/.
         
                           След това вакуумирайте и приберете в шкафа със зимнината :))))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар