За овкусяването на соевата кайма :
За "мусаката" :
- 1 ч.ч. соева кайма
- 1 бурканче мариновани патладжани /може и пресни, разбира се/
- 1 бурканче консервирани домати
- 1 глава лук
- олио
- 2 яйца
- 1 кофичка кисело мляко /с нисък процент масленост, за да не стане прекалено гъста/
Във водата смесете всички подправки за овкусяването на соевата кайма и ги сложете да заврят. Залейте "каймата" с бульона и я оставете да попие добре около 20 мин. В олиото запържете наситно нарязания лук до златисто и последователно добавете патладжаните, соевата кайма и доматите. Разбъркайте добре и изсипете цялата смес в тавичка за печене. Печете около 40 мин. на 200 градуса. В отделна купа разбийте яйцата и разбъркайте с киселото мляко. Залейте "мусаката" и запечете до златисто /повечко или по-малко в зависимост от вкуса ви :))))/
Сервирайте с кисело мляко и усмивка :))))))))
Сервирайте с кисело мляко и усмивка :))))))))
Браво!Много обичам мусака под всякаква форма!
ОтговорИзтриванеХубав ден:)
И аз много обичам :))) и много се радвам, че ти харесва :) Благодаря !
ОтговорИзтриване